Duurzaamheidsstrategie Greenchoice

In een duurzame samenleving zorgen we voor een goede levenskwaliteit voor zowel de huidige als de toekomstige generaties. Als we hier verder over doordenken, komen we tot de conclusie dat dit een samenhang van drie principes vereist: ecologische duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en economische vitaliteit. Deze integrale kijk op duurzaamheid is het uitgangspunt voor onze duurzaamheidsambities.

In de uitwerking van onze strategie hanteren we drie principes om te waarborgen dat we invulling geven aan onze duurzaamheidsambities. Deze principes zijn: 

Voor en van iedereen

Niet alleen de grote bedrijven, maar ook de bakker om de hoek en alle huishoudens in Nederland moeten kunnen bijdragen aan de energietransitie. We maken de energietransitie van iedereen en houden het dichtbij en lokaal. We vinden het belangrijk dat de energietransitie ook voor iedereen is en dat zo veel mogelijk mensen kunnen meeprofiteren. Wij geloven namelijk dat een divers en decentraal systeem veel beter tegen een stootje kan.

Met en voor de natuur

We zijn onderdeel van de natuur en afhankelijk van de natuur. We zijn er daarom voor de natuur én we werken ook samen met de natuur om de huidige maatschappelijke- en klimaatuitdagingen op te lossen. We investeren in lange termijn aanwas en beheer van natuurlijke bronnen en biodiversiteit, met oog voor lokale gemeenschappen.

Samen en slim met ons netwerk

Wat we ook doen, we doen het niet alleen. We geloven in de kracht van samenwerking, waarin iedereen doet waar hij of zij goed in is. Zo ontstaan innovatieve, overstijgende ideeën die nodig zijn om de aan elkaar verbonden opgaven écht aan te pakken. Met klanten en partners maken we gezamenlijk impact en creëren we een slim netwerk, waarin we energie optimaal benutten en knelpunten in het systeem wegnemen.

Deel deze pagina: