Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Aanbod

We leveren 100% groene stroom aan onze klanten. Al vanaf 2016 komt die groene stroom voor consumenten ook voor 100% uit Nederland. In totaal kwam in 2022 98% van alle door ons geleverde elektriciteit (inclusief aan onze zakelijke klanten) van Nederlandse bodem. De herkomst en bron van onze stroom (ons stroometiket) wordt elk jaar door de ACM getoetst.

Volgens Europa’s grootste merkenonderzoek naar duurzaamheid onder consumenten, de Sustainable Brand Index, mogen we ons voor het zesde jaar op rij het als het meest duurzaam gepercipieerde energiemerk van Nederland noemen. Daarnaast behaalden we de derde plek in de totale ranking. We zijn er trots op dat onze inspanningen door consumenten worden erkend.

Elektrisch vervoer

We hebben ons aanbod verbreed door onze klanten diensten op het gebied van elektrisch vervoer aan te bieden. Zo helpen we onze klanten om de stap te zetten naar mobiliteit met behulp van groene stroom. Elektrisch vervoer is een belangrijk thema in onze ontwikkeling van energieleverancier en producent van wind- en zonnestroom naar een platform voor groene keuzes. De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen in Nederland exponentieel groeien. Naast zakelijke leaserijders gaan ook steeds meer particulieren elektrisch rijden.

De introductie van een groene laadpas in november 2021 was voor Greenchoice de eerste concrete stap in de wereld van elektrisch vervoer. Met de Greenchoice laadpas krijgen klanten de mogelijkheid om in heel Europa (+250.000 laadpunten) te laden met duurzame energie. Totdat alle laadpunten voorzien zijn van groene stroom, vergroent Greenchoice de geladen energie (in kWh) door de inzet van Garanties van Oorsprong (GvO's). Eind 2022 zijn ruim 4.000 laadpassen in omloop.

Na een marktconsultatie eind 2021 zijn partners geselecteerd om samen met Greenchoice de thuislader op de markt te brengen. In 2022 zijn de eerste installaties geplaatst. 

Tot slot biedt Greenchoice ook de mogelijkheid om laadpleinen aan te leggen in de semipublieke ruimte. Greenchoice neemt dan de exploitatie voor haar rekening. In 2022 hebben we overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 8 laadpleinen in combinatie met zonnedaken. Deze laadpleinen bestaan uit zonnepanelen, laadpalen en snelladers en bij een aantal ook opslagcapaciteit in de vorm van batterijen.

Duurzaam wonen

We bieden klanten producten aan om hun woning te verduurzamen. Bij consumenten hebben we minder energiebesparende installaties geplaatst dan voorgaande jaren (4.107 installaties in 2022 ten opzichte van 4.452 in 2021). We hadden in 2022 te maken met krapte aan materialen en installatiecapaciteit. Om die reden hebben we voor de toekomst ingezet op het uitbreiden van de installatiecapaciteit en het optimaliseren van het gebruik van deze capaciteit zodat we volgend jaar weer meer energiebesparende installaties kunnen plaatsen. We zijn daarom blij dat we eind december 2022 een aandelenbelang in Saman Groep B.V. hebben aangekocht. Door de samenwerking vergroten we onze installatiecapaciteit en ons aanbod van duurzame producten.