Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Energie timen

Op windstille of donkere momenten is er geen duurzame opwek. Op deze momenten is er ook energie nodig, die vaak komt uit fossiele brandstoffen. Om die vraag te verminderen gaan we onze klanten helpen om hun energiebehoefte zo goed mogelijk in de tijd af te stemmen op hun of onze eigen energie opwek, energie timen noemen we dat. Dit jaar zijn we ook hiervoor actief in onderzoeksprojecten.

Ecowijk Mandora

In Houten ontwikkelen we in Ecowijk Mandora samen met consumenten een propositie gericht op de slimme aansturing van de aanwezige warmtepompen. De schaalbaarheid naar landelijk niveau is een belangrijk uitgangspunt. Dit traject is een vervolg op een eerdere pilot en voeren we uit als onderdeel van een groter consortium, in nauwe samenwerking met TNO en Itho Daalderop, en is mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit RVO in de MOOI regeling van de Topsector Energie.

Slim laden elektrische auto’s

Elektrisch Vervoer is een belangrijk thema in de ontwikkeling van energieleverancier en producent van wind- en zonnestroom naar een platform voor klimaatpositiviteit. We willen onze klanten met EV-diensten zo goed mogelijk helpen met de stap naar mobiliteit met behulp van groene stroom. De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen in Nederland exponentieel groeien. 2022 Wordt het jaar worden waarbij naast leaserijders ook steeds meer particulieren elektrisch gaan rijden.

De introductie van een groene laadpas in november 2021 is de eerste concrete stap in de wereld van elektrisch vervoer voor Greenchoice. Door de introductie van de Greenchoice laadpas krijgen klanten de mogelijkheid om in heel Europa (+250.000 laadpunten) te laden met duurzame energie. Totdat alle laadpunten voorzien zijn van groene stroom, vergroent Greenchoice de geladen stroom (in kWh) door inzet van GvOs.

Na een intensieve marktconsultatie eind 2021 zijn partners geselecteerd, waarmee in Q1 2022 concreet gestart wordt met een Greenchoice Thuislader Testteam. Voor zakelijke klanten wil Greenchoice de mogelijkheid tot de aanleg van een laadplein in de semi-publieke ruimte bieden waarbij Greenchoice de exploitatie op zich neemt.